Un om a murit şi a nimerit în rai. Acolo erau mii de oameni. Toţi erau fără îmbrăcăminte şi arătau de 21 de ani. S-a uitat împrejur să vadă dacă este cineva cunoscut. Deodată a văzut o pereche şi a înţeles că ei sunt Adam şi Eva. Cum el şi-a dat seama ?
În anul 1869 patologoanatomul german Paul Langergans a descoperit în pancreas câteva grupuri de celule, deosebite de altele. În cinstea lui, ele au fost numite insuliţele Langergans, aceasta fiind una dintre cele mai romantice denumiri din anatomie. Daca cunoaşteti latina sau, în cel mai rău caz, româna, poate o sa va fie mai uşor să spuneti ce substanţă vital necesară vieţei este eliminată de ele?
Se consideră că acesta este dorit de o entitate malefică. În unele dicţionare de pe timpul sovietic, acesta era descris ca o reprezentare religios-mitologica, care apare în urma proceselor vitale a organismului uman. Numiţi acesta sau aceasta.
Cu 100 de ani în urmă, adică pe 22 februarie 1907, Robert Baden - Powell, locotenent în armata Marii Britanii a organizat un campament pe insula Brownsea. La campament au participat 22 de băieţi din diverse clase sociale, cu vârsta de până la 16 ani. Astfel a fost fondată Mişcarea Mondială a scoutilor. Principiile de bază ale mişcării şi până azi au rămas neschimbate: datoria faţă de Dumnezeu, faţă de ţară şi faţă de tine însuţi. Numiţi-mi vă rog, organizaţia alternativă scoutilor, creată pe la mijlocul secolului trecut, membri ai căreia şi până azi pot fi întâlniţi în Moldova.
Recent am fost într-o călătorie în Kiev. Ajungând la gara centrală a oraşului, am rămas plăcut impresionat de gradul de modernizare a acesteia. Totuşi, în pofida aparenţelor, am constatat că anumite rămăşiţe ale URSS-ului s-au păstrat şi aici. Culmea este că aceste rămăşiţe sunt observate în primul rând de vizitatorii oraşului, datorită utilităţii care o oferă. Practic oricine aflându-se în tranzit prin gara din Kiev având asupra sa bagaj voluminos şi care doreşte să profite de orele dintre trenuri pentru a vedea oraşul, se foloseşte de sus-numitele rămăşiţe. Numiţi-mi vă rog, ce sau cine sunt aceste rămăşiţe.
Raspuns: Monede de 10 copeici, folosite pe post de fise în camera de bagaje
Sunt binecunoscuţi acei 300, care au fost contra la peste 100 000 şi au fost învinşi. Însă poate este şi mai renumit unul, care a fost singur contra la 42 195 cu zece ani mai devreme. Nu-i numiţi pe acei trei sute, nu-l numiţi pe unul, spuneţi cum se numesc împreună cei 42 195?
Tzin Hao spunea că pictura trebui să conţine 6 elemente importante Prima este sufletul, a doua – denumirea, a treia – idea, a patra – natura. Numiţi ultimele două.
Raspuns: Periuţa şi culorile: tuş, acuarela, ulei, guaş
Citat din romanul lui Julian Barns “Anglia, Anglia”: O concepţie elementară foarte bine gândită – un făt al sistemului de impunere a taxelor mari şi a redistribuirii veniturilor. Iniţiativă individuală, recrutată pentru a atenua extremele de pe piaţă. Numiţi conducătorul colectivului care după opinia autorului, a realizat această concepţie în realitate?
După opinia arheologilor şi a antropologilor, ele erau folosite încă în perioada neandertală. În sec. XIX un francez a găsit o soluţie de a se îmbogăţi prin producerea lor anume în perioada scăderii catastrofale a cererii pentru pene de gâscă. Fondatorul celei mai mari fabrici de producţie a lor W. Foster considera că cel mai bun material pentru ele este mesteacănul. Ce sunt ele?